edu-line nieuws

Volg onze ontwikkelingen op de voet en bekijk de laatste nieuwsberichten van EDU-line. Ook op Facebook en LinkedIn worden regelmatig updates geplaatst.

recent nieuws

Wij gaan verhuizen per 1 mei!

Ons bedrijf groeit, en naast alle vernieuwingen in onze cursussen en trainingen zijn we ook toe aan een nieuwe locatie,

E-learning Basiscursus Palliatieve Zorg geaccrediteerd

Goed nieuws, onze nieuwste π™š-π™‘π™šπ™–π™§π™£π™žπ™£π™œ π˜½π™–π™¨π™žπ™¨π™˜π™ͺ𝙧𝙨π™ͺ𝙨 π™‹π™–π™‘π™‘π™žπ™–π™©π™žπ™šπ™«π™š π™―π™€π™§π™œ is door het Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals geaccrediteerd met 4 π™₯π™ͺπ™£π™©π™šπ™£.

Wist je al dat…

…wij cursussen en trainingen aanbieden voor gespecialiseerd verpleegkundigen (AOA – BAZ – SEH – IC – Recovery – Kinderverpleegkunde –

Gastvrijheid met een grote G

Gastvrijheid in de zorg is een concept dat hoog op de agenda’s staat. CliΓ«nten en mantelzorgers in zorginstellingen zijn meer en meer op zoek naar de positieve beleving die het verblijf binnen de instelling veraangenamen. En waar gaat het dan om? Veel organisaties hebben gastvrijheid, klantgerichtheid en/of hospitality verweven binnen de visie en missie en spreken bijvoorbeeld over “de cliΓ«nt centraal”. Hiermee wordt richting gegeven aan de wijze waarop medewerkers binnen de organisatie invulling geven aan de zorg die men biedt.

In de praktijk van alledag blijkt het moeilijker dan gedacht de gastvrije visie om te zetten in concreet gedrag. Medewerkers worstelen regelmatig met de vraag hoe uiting gegeven kan worden aan gastvrijheid, gastgerichtheid en het centraal stellen van de cliΓ«nt. Dit is jammer, aangezien de slogan van de zorgorganisatie dan opeens een lege huls (b)lijkt te zijn. Het vertalen van het gastvrijheidsconcept vergt verduidelijking over de basishouding en uitingen binnen de eigen functie. Het zich bewust zijn van het effect van het gedrag op de beleving van de ander. En het gebruikmaken van aangereikte kennis en vaardigheden waarmee je de cliΓ«nt een “wauw”-ervaring kan laten hebben. “De visie komt tot leven door de ‘geur’, ‘kleur’ en ‘smaak’ die de medewerkers er aan geven“.
Recent heeft binnen het ziekenhuis Bravis Moeder en Kind Centrum (MKC) een groep servicemedewerkers de opleiding Facilitair medewerker niveau 2 met succes afgerond. Deze BBL-opleiding werd als maatwerktraject ontwikkeld in een samenwerking met SUMMA college en de Ruiter taaltrainingen, waarbij EDU-line het maatwerkonderdeel ‘vakspecifiek’ en ‘gastvrijheid’ heeft ontwikkeld en uitgevoerd. Het Bravis MKC geeft hiermee concrete invulling aan de visie rondom hospitality en gezinsgerichte zorg.Service staat hiermee hoog in het vaandel. 

Binnen Zorggroep Elde heeft op 1 november jl. alweer de vierde groep gastvrijheidsmedewerkers de cursus “Gericht en vriendelijk zijn” afgerond. Dit gebeurde in een zeer gastvrije ambiance waar de gastvrijheidsmedewerkers als afsluitende opdracht een compleet diner voor genodigden hebben verzorgd. Hierin lieten de cursisten goed zien wat gastvrijheid is; niet alleen een fantastisch diner bereiden, maar ook de gast gezien, gehoord, geholpen en gewaardeerd. 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email