edu-line nieuws

Volg onze ontwikkelingen op de voet en bekijk de laatste nieuwsberichten van EDU-line. Ook op Facebook en LinkedIn worden regelmatig updates geplaatst.

recent nieuws

“Het lukt niet op een vlot” in Limburg Onderneemt (2010)

door drs. Peter Swelsen | Maastricht – Tijdens een teambuildingsdagje op de Ardennen leer je collega’s op een andere manier kennen. Dat kan heel verfrissend werken. Wie echter denkt dat een team na zo’n dag daadwerkelijk beter gaat functioneren, zit er naast.

“Natuurlijk is zo’n heidag leuk”, vertelt teamcoach Gerard Castermans van EDU-Line. “Bij het bouwen of besturen van een vlot ben je sterk op elkaar aange- wezen en bijna verplicht om samen te werken. Op het werk zijn de relaties echter totaal anders dan op een vlot en valt iedereen alweer snel terug in zijn oude rol. Een standaardaanpak voldoet dus niet. Het verbeteren van teamprestaties vraagt tijd en lukt alleen wanneer alle teamleden concessies doen.”

Teamcoaches Gerard Castermans en Ray Vondenhoff startten vijf jaar geleden met EDU-Line. Ze doen de activiteiten voor EDU-Line beiden naast hun banen in loondienst bij azM. “We hebben allebei veel energie en het is ons gelukt om het bedrijf buiten reguliere werk- tijden beetje bij beetje uit te bouwen”, vertelt Vondenhoff.