edu-line agenda

Bekijk hier de agenda van EDU-line. Mocht je hiertussen een bepaalde cursus / training niet vinden neem dan contact met ons op.

5
okt

Praktijkscholing voorbehouden handelingen thema ‘Blaaskatheterisatie’

Omschrijving:

Open inschrijving!

Ga naar academy.edu-line.nl om je in te schrijven voor deze praktijkscholing.

Thema Blaaskatheter bestaande uit:

  • Inbrengen blaaskatheter (éénmalig/verblijf)
  • Verzorgen blaaskatheter
  • Verwijderen blaaskatheter
  • Spoelen van de blaas

 

EDU-line biedt praktijkscholingen aan in het kader van trainen en toetsen van voorbehouden en risicovolle handelingen. Zorgprofessionals die deze handelingen bij cliënten/patiënten uitvoeren, kunnen op vooraf geplande data verschillende handelingen rondom een thema trainen en laten toetsen.

Voor verpleegkundigen en verzorgenden (IG) geldt dat zij in het kader van ‘aantoonbaar bekwaam’ (de zogenoemde bekwaamheidseis, o.a. binnen de wet BIG) regelmatig deelnemen aan scholingen rond voorbehouden en risicovolle handelingen en getoetst worden alvorens deze handelingen in de praktijk mogen worden uitgevoerd.

Een praktijkscholing voorbehouden en risicovolle handelingen staat in het teken van een thema en duurt 3 uren (een dagdeel). Een thema wordt tweemaal op een dag aangeboden. Verschillende handelingen binnen het thema worden binnen de praktijkscholing getraind en getoetst. EDU-line maakt tijdens de scholing gebruik van een innovatief simulatiepak, de SYMsuit van Facetmedi. Daarmee kan de training op een realistische manier worden uitgevoerd. Zowel de technische handeling alsook de communicatie met de patiënt kan worden geoefend.

  • Deelnemers aan de praktijkscholing wordt geadviseerd om van te voren de e-learning(s) behorende bij het thema via www.vakbekwaaminzorg.nl te volgen.
  • De praktijkscholingen worden georganiseerd op de locatie van EDU-line, Poststraat 1, 6135KR te Sittard.
  • Om de praktijkscholing uit te kunnen voeren is een minimale inschrijving van 4 (en maximaal 8) deelnemers nodig.

 

Ga naar academy.edu-line.nl om je in te schrijven voor deze praktijkscholing.