Podcast – De classificatie van Chatburn m.b.t. beademing

Serie β€˜Kind en ziekenhuis’ – S01E03 β€˜π˜Ώπ™š π™˜π™‘π™–π™¨π™¨π™žπ™›π™žπ™˜π™–π™©π™žπ™š 𝙫𝙖𝙣 π˜Ύπ™π™–π™©π™—π™ͺ𝙧𝙣 𝙒.𝙗.𝙩. π™—π™šπ™–π™™π™šπ™’π™žπ™£π™œβ€™

Welkom bij β€œKritiek, de podcast”.

Deze serie die uit meerdere afleveringen bestaat is speciaal gewijd aan het thema β€œkind en ziekenhuis”. We werken samen met verschillende deskundigen om inzicht te bieden in de huidige ontwikkelingen, behandelingen en ondersteunende maatregelen bij de zorg voor het zieke kind in het ziekenhuis.

Onze missie is om professionals, ouders en gezinnen te voorzien van waardevolle informatie, geruststelling en empowerment tijdens een moeilijke periode.

Sluit je aan bij ons terwijl we leren, verbinden en streven naar het verbeteren van de zorg en het welzijn van kinderen die in het ziekenhuis moeten worden opgenomen.

Het onderwerp van deze aflevering is β€˜De classificatie van Chatburn m.b.t. beademing’ waarin we gaan praten over het belang van eenduidigheid in ventilatortaal die professionals gebruiken met betrekking tot het beademen van patiΓ«nten.

In deze aflevering die bedoeld is voor verpleegkundigen die werkzaam zijn in de acute of intensieve zorg, gaan we in gesprek met Hay Baggen die jarenlange ervaring als Ventilation Practitioner heeft opgedaan op de Pediatrische Intensive Care Unit (PICU) van het Maastricht UMC.

Met hem zullen we de uitdagingen bespreken met betrekking tot eenduidig gebruik van terminologie in het belang van veiligheid voor de patiΓ«nt tijdens het mechanisch beademen. 

We hopen dat deze aflevering een waardevolle toevoeging zal zijn voor jou als professional. Eventuele vragen of opmerkingen kun je mailen naar info@edu-line.nl.

Ray Vondenhoff, host