Podcast – Mechanische beademing bij kinderen

Serie ‘Kind en ziekenhuis’ – S01E02 ‘Mechanische beademing bij kinderen’

Welkom bij “Kritiek, de podcast”.

Deze serie die uit meerdere afleveringen bestaat is speciaal gewijd aan het thema “kind en ziekenhuis”. We werken samen met verschillende deskundigen om inzicht te bieden in de huidige ontwikkelingen, behandelingen en ondersteunende maatregelen bij de zorg voor het zieke kind in het ziekenhuis.

Onze missie is om professionals, ouders en gezinnen te voorzien van waardevolle informatie, geruststelling en empowerment tijdens een moeilijke periode.

Sluit je aan bij ons terwijl we leren, verbinden en streven naar het verbeteren van de zorg en het welzijn van kinderen die in het ziekenhuis moeten worden opgenomen.

Het onderwerp van deze aflevering is ‘Mechanische beademing bij kinderen’ waarin we gaan praten over indicaties van beademen, beademingsvormen en -strategieën, uitdagingen bij het beademen en richtlijnen en protocollen.

In deze aflevering die bedoeld is verpleegkundigen die werkzaam zijn in de acute of intensieve zorg, gaan we in gesprek met Hay Baggen die jarenlange ervaring heeft opgedaan op de Pediatrische Intensive Care Unit (PICU) van het Maastricht UMC.

Met hem zullen we de uitdagingen bespreken waarmee professionals, kind en ouders worden geconfronteerd bij een opname op de PICU. We schenken aandacht aan zowel medische aspecten als ook aan de emotionele impact die de behandeling en de zorg voor het kind met zich meebrengt.

We hopen dat deze aflevering een waardevolle toevoeging zal zijn voor jou als professional. Eventuele vragen of opmerkingen kun je mailen naar info@edu-line.nl.

Ray Vondenhoff, host