edu-line nieuws

Volg onze ontwikkelingen op de voet en bekijk de laatste nieuwsberichten van EDU-line. Ook op Facebook en LinkedIn worden regelmatig updates geplaatst.

recent nieuws

Regelgekte in de zorg

De gezondheidszorgmedewerker staat onder druk. Met name de almaar toenemende administratieve last maakt dat er steeds minder beschikbare tijd is voor het directe patiënten/cliënten contact. Onder het mom van kwaliteit en veiligheid wordt er steeds meer gestuurd op het voorkomen en beheersen van risico’s door gebruik te maken van bijvoorbeeld vele afvinklijsten. Nadat reeds eerder een duidelijke oproep voor de verpleeghuiszorg is gedaan (het manifest “Scherp op ouderenzorg”, van Hugo Borst en Carin Gaemers), werd deze week een actie gestart binnen de wijkverpleging om alleen die administratieve taken te doen die er werkelijk toe doen. Nu is er ook vanuit de GGZ-sector een duidelijke oproep gekomen in de vorm van een manifest. 

In Nederland zijn er tienduizenden mensen met psychische problemen die niet de juiste zorg krijgen. Dit komt omdat hulpverleners, door allerlei regels, te veel bezig moeten zijn met administratieve verplichtingen. Papierwerk krijgt voorrang op mensenwerk. Dit manifest is bedoeld om die regelgekte te veranderen! Jouw handtekening kan daaraan bijdragen.
Ook jij kunt dit manifest ondertekenen!! Ga naar www.regelgekte.nl.